A VISZ kiállításhoz

2023.10.13 16:34

Szeretett Kuckós társaink!  Drága Tibor, Vilka!
Megnéztük nagy örömmel Kiss Sanyi által elküldött videót.
Jóska itt ül mellettem és mondja: Csodálatos , amit Tibor létrehozott. És csodálatos, hogy a tagság működteti a Kuckót. Reméljük, sokáig!
Kedves Feleink- elnökünk szavával élve-,  végignézve a tagságot, látszik, hogy mi éppen beleestünk a szakadékba.... Tibor és tanítványai közötti jó húsz évnek mi  épp a közepén vagyunk, a 80-as éveinkkel. Még Jóska tartja magát, én vagyok gyengén. E miatt nem tudtunk ott lenni, ezen a fantasztikus ünnepen. Lélekben átéltük veletek, és a csoda - valóban, a csoda- töltött el,  ámulattal. 
Mert szép volt a Vári Színpad! Közös alkotások, de a tiéd, Tibor!  Nagyszerűek a könyveid is , Tibor! Csodásak voltak színházi műveid.. De a legnagyobb alkotásod  maga a KUCKÓ...Olyasmit hoztál össze, és tartottál egyben, ami oázis, virány e sivár posztmodern létben. Amelyben kiüresedtek eszmék; Isten, család haza, lejáratódott; dúl az erőszak, satnyul a művészet.  Körödben meg virágzik... Irodalom, költészet,  fotóművészet, festőművészet, színházi produkciók... És KÖZÖSSÉG, ami  oly ritka már napjainkban.!..
Hát áldjon meg érte a Jóisten!  Nem éltél hiába, s élj velünk, amíg csak az égi és ninivei hatalmak engedik!... Lássunk még, lássanak családtagjaink is itt,  Európában,  fehérek közt egy európait. Szívből ölelünk- téged és mindnyájatokat: : Kati és Jóska